In 2021 starten we het Eenentwintighonderd Netwerk met de eerste bestuurders voor brede welvaart. Zij zullen zich samen ontwikkelen in leiderschap voor brede welvaart. Dit gebeurt middels de Najaarsschool in november en een gedeelde kennisagenda waarmee constante ontwikkeling en kennisdeling gestimuleerd wordt. Zie hieronder wie er al onderdeel van het netwerk zijn!

Werner Schouten 

Werner Schouten is spreker over duurzaamheid en presentator van BNR Koplopers. Hij is de voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging (JKB), een landelijk netwerk van jongeren dat zich inzet voor een stevig klimaatbeleid. JKB was de winnaar van de Trouw Duurzame 100 in 2020. Werner specialiseert zich in klimaat, generatiegerechtigheid, sociale innovatie en brede welvaart in 2100.

Hajar Yagkoubi

Hajar Yagkoubi is een voormalig VN Jongerenvertegenwoordiger voor Nederland. Tijdens haar tweejarige mandaat haalde Hajar input op van Jongeren over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, Mensenrechten, Veiligheid en de Klimaatcrisis. Deze input bracht zij naar de VN via speeches die ze daar gaf. Bijvoorbeeld samen met de Koning tijdens de High-Level week van de 75e Algemene vergadering van de VN, bij de Peacebuilding Committee als de eerste Youth Delegate ooit en op plaatsen zoals de General Assembly, High Level Political Forum, Climate Action Summit. Op dit moment werkt Hajar op eigen titel aan het verbeteren van jongeren-participatie via publiek spreken en door middel van consultatie-gesprekken met overheden, organisaties en bedrijven. Thema’s als jongerenparticipatie, duurzaamheid, en mensenrechten staan daarbij altijd voorop.

Jan Ernst de Groot 

Jan Ernst de Groot is bestuurder en toezichthouder in het bedrijfsleven en bij verschillende ngo’s. Sinds een jaar of twintig werkt hij vanuit de bestuurskamers van het grote bedrijfsleven aan verbinding van bedrijfsdoelstellingen met onderwerpen van brede welvaart. Op dit moment is hij Chief Legal Officer en lid van het Executive Committee van Ahold Delhaize. Natuur, klimaat en mensenrechten hebben zijn bijzondere belangstelling. Hij gelooft in de combinatie van kennis en mindset.

Jahkini Bisselink

Jahkini Bisselink heeft als voormalig VN jongerenvertegenwoordiger van Nederland met duizenden Nederlandse jongeren mogen spreken. Hun input nam ze mee naar New York en Genève om speeches te geven bij de Verenigde Naties en om over resoluties te onderhandelen. Toen haar mandaat was afgelopen begon ze onderzoek te doen naar haar eigen generatie, generatie Z. Nu werkt ze als consultant en keynote spreker om inzicht te geven in de wereld van generatie Z en een intergenerationele dialoog te faciliteren. Als Gen Z spreker heeft ze mogen werken met bedrijven als Deutsche Telekom en het Europees Parlement. Meer dan de helft van de wereldbevolking is namelijk een jongere, dus jongeren zijn niet alleen de toekomst, maar ook het heden.

Herman Mulder 

Herman Mulder is co-founder en voorzitter van SDG Nederland, en co-founder en voorzitter van True Price en de Impact Economy Foundation. Daarnaast neemt hij deel aan, onder andere, de adviesraad van Social Finance NL en adviesraad van TEEB, en is hij ambassadeur van het International Integrated Reporting Council (IIRC). Hiervoor was Mulder, onder andere, een onafhankelijk lid van het Dutch National Contact Point voor de OECD MNE Guidelines (2007-2016); Bestuurslid en voorzitter van het Global Reporting Initiative (2006-2014); en Director-General en Co-hoofd van de Group Risk Management bij ABN AMRO bank (1998-2006). Hij werd genoemd als ‘een van de 100 meest invloedrijke mensen in finance’ door de US Treasury and Risk Magazine (juli 2007). Ook werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau in 2005 en kreeg promotie tot officier in 2017. 

Nikki Trip

Nikki Trip was afgelopen jaar voorzitter van de landelijke duurzaamheidsorganisatie en netwerk voor het hoger onderwijs: Studenten voor Morgen. Ook was dit het jaar waarin zij medeoprichter was van Stem op een Jongere waarmee jongeren participatie en representatie in de politiek aangejaagd wordt en startte ze Aandeelhouders van de Toekomst. Dit laatste heeft betrekking op haar interesse in pensioenen en de rol van jongeren en duurzaamheid daarbinnen. Over al deze onderwerpen spreekt en schrijft zij (kritisch) en heeft als doel dat haar generatie en hun toekomst serieus genomen worden.

Michel Scholte 

Michel Scholte is sinds 2012 directeur en medeoprichter van True Price. Hij is ook Directeur en medeoprichter bij Impact Institute sinds 2018. Bij de twee sociale ondernemingen zijn in dienst ~ 40 FTE. In januari 2021 was Michel verkozen tot Minister van de Nieuwe Economie. Hij is een veelgevraagde key-note-spreker en is auteur van vele True Price-rapporten. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van True Pricing in het bedrijfsleven. Bovendien is hij lid van de think-tank Worldconnectors en alumnus van het World Economic Forum Global Shapers-netwerk. Michel heeft verschillende adviesfuncties op het gebied van impactmeting en impactwaardering. Hij is bestuurslid van de Netherlands Food Partnership en medeoprichter van de Impact Economy Foundation. Hij heeft een MSc in Sociologie van de Vrije Universiteit Amsterdam, en is gespecialiseerd in sociaal onderzoek, agent-based modelling en leefbare lonen.  

Mert Kumru

Mert Kumru is VN jongerenvertegenwoordiger op het gebied van Mensenrechten en Veiligheid. In Mensenrechten komen voor hem veel thema’s samen, waaronder ook duurzaamheid en het recht op een leefbare planeet in de toekomst. In zijn werk wordt het duidelijk dat de klimaat crisis al lang begonnen is en bijdraagt aan mensenrechtenschendingen over de hele wereld. Mert is actief in Nederland en op Europees en internationaal niveau en zet zich momenteel op die verschillende niveaus in voor een generatietoets voor beleid. Hiernaast studeert hij rechten aan de Universiteit van Leiden.